• Steeds meer autokopers kiezen voor een gebruikte in plaats van nieuwe wagen. Is dat wel zo slim? De redactie van AutoWeek boog zich over de voor- en nadelen.
  • Autorijden is duur. Kun je de hoge brandstofprijzen nog omzeilen door de auto vaker te laten staan, de kosten voor verzekering en belasting gaan onverminderd door. Maar wist je dat je je verzekeringspremie tot wel 85 procent kunt verlagen door schadevrij te rijden?
  • Met de start van het nieuwe jaar zijn we weer een stap dichterbij het einde van de auto met verbrandingsmotor gekomen. En dat einde komt mogelijk sneller dan je verwacht. Wat staat de automobilist de komende jaren te wachten? Dit is wat we weten.
  • Deze maand bestaat Klokje Rond van AutoWeek dertig jaar. In deze rubriek, die zowel in het tijdschrift verschijnt als op het YouTube-kanaal te zien is, worden gebruikte auto's met hoge kilometerstanden aan een uitgebreide inspectie onderworpen. Samen met occasionspecialist Nic de Boer en Joep Schuurman, bedrijfsleider bij Klokje Rond-garage Carrec Technocenter, blikken we terug op de afgelopen jaren.
  • Het nieuwe kabinet heeft zijn plannen bekendgemaakt en daarbij valt de kilometerheffing op. Het is weliswaar een maatregel voor de lange termijn, maar de plannen voor een kilometerheffing in het nieuwe ­regeerakkoord zijn zonder meer concreet. In 2030 moet de automobilist gaan betalen naar gebruik.
  • De dieselprijs heeft met 1,77 euro per liter een nieuw recordniveau bereikt, blijkt uit gegevens van UnitedConsumers, dat dagelijks de landelijke adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen doorkrijgt. Dat juist diesel piekt, zou te maken kunnen hebben met de af en aan rijdende bestelbusjes, nu we aangewezen zijn op online winkelen. Dat zegt directeur Paul van Selms van UnitedConsumers.
  • Nog niet eerder werden in ons land zoveel aanhangwagens verkocht als vorig jaar. Volgens cijfers van brancheorganisatie BOVAG en RDC ging het in 2021 om ruim 27.000 stuks. Het grootste aantal in een jaar ooit, zo laat BOVAG aan NU.nl weten.
  • De nieuwe, Turkse autofabrikant Togg laat er geen gras over groeien: het merk wil vanaf 2030 elk jaar wereldwijd een miljoen auto's verkopen. Ook de Nederlandse autokoper komt al gauw in het vizier, blijkt uit een interview dat AutoWeek had met CEO Gürcan Karakas.
  • Rolls-Royce heeft het afgelopen jaar 5.586 auto's verkocht, het beste verkoopresultaat uit de meer dan honderd jaar lange geschiedenis van het Britse merk. Het is bovendien 49 procent meer dan een jaar eerder. Er werden onder meer verkooprecords gebroken op de Amerikaanse en Chinese markt.
  • Een botsing met je auto is altijd schrikken. Hoe zit het met dat schadeformulier en kan je nou wel of niet de politie erbij halen? Dit zijn de meest gemaakte fouten bij een aanrijding, en met deze tips kan je ze voorkomen.