• Het Russische automerk Lada is in Nederland al jaren niet meer te koop, maar op de thuismarkt nog sterk aanwezig. Nu de economie in Rusland in zwaar weer zit en Renault zich onlangs heeft teruggetrokken als mede-eigenaar, moet de autofabrikant meer dan ooit op eigen benen staan. Een nieuwe generatie elektrische Lada's moet het merk nieuw leven inblazen.
  • Na een afwezigheid van een kleine twee jaar maken de Tesla Model S en Tesla Model X hun comeback in Nederland. Met deze twee auto's kwam het succes van Tesla op stoom en werd de auto-industrie wakker geschud. Maar in de basis zijn deze modellen nu tien en zeven jaar oud. Wat hebben de Model S en Model X anno 2022 nog te bieden?
  • Fatale ongevallen veroorzaakt door spookrijders waren de afgelopen maanden weer regelmatig in het nieuws. Hoe is het mogelijk dat automobilisten – met gevaar voor eigen leven én dat van anderen – in de verkeerde rijrichting belanden? En vooral: wat kan ertegen gedaan worden?
  • Op veel provinciale wegen in Frankrijk is de afgelopen tijd de maximumsnelheid verhoogd. Maar bij de handhaving worden fouten gemaakt doordat de apparatuur van snelheidscontroles nog niet is aangepast. AutoWeek waarschuwt Nederlandse automobilisten er dan ook voor dat zij tijdens hun vakantie onterecht een bekeuring kunnen krijgen.
  • Precies een maand geleden presenteerde het kabinet zijn eerste uitwerking van de plannen voor rekeningrijden in 2030 aan de Tweede Kamer. Het betekent dat we over iets meer dan zeven jaar te maken krijgen met een "systeem van betalen naar gebruik". Dit is wat je moet weten.
  • Manfred Gotta is een meester in het bedenken van autonamen. Mégane, Smart, Twingo, Vectra, Cayenne, Panamera: ze zijn allemaal door hem bedacht. Maar hoe doet hij dat toch?
  • De conceptauto Aceman vormt niet alleen het uitgangspunt voor een kleine, elektrische SUV van MINI. Hij verraadt ook de koers van het merk in de nabije toekomst. Zo kun je de auto's straks nóg persoonlijker maken en MINI neemt afscheid van glimmend chroom in het design.
  • Via de Franse tolwegen kom je sneller op je bestemming aan, maar ze vormen vaak een flinke aanslag op je vakantiebudget. Met deze tips van AutoWeek kun je bezuinigen op de toltarieven.
  • Als het verkeer minder stikstof uitstoot, dan wordt de weg geplaveid voor grote bouwprojecten in de strijd tegen het woningtekort. Om die reden voerde het kabinet twee jaar geleden overdag een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur in. Maar dat heeft amper winst voor het milieu opgeleverd, zegt professor Bert van Wee van de TU Delft. Toch willen regeringspartijen D66 en ChristenUnie dat de limiet ook 's avonds en 's nachts gaat gelden.
  • Wie niet de juiste spullen in de auto heeft liggen, kan in sommige landen een boete krijgen. Wat moet je bij je hebben als je aan je vakantiereis begint?